Become a dealer?

  • Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      LED strip advies door Tim - Woensdag 5 Oktober 2023

      48 volt LED strips de nieuwste LED oplossing voor unieke lichtlijnen

      Professionele 48 Volt LED Strips:

      LED strips zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, zowel voor thuisgebruik als in commerciële toepassingen. Ze bieden een veelzijdige manier om sfeer en verlichting aan te passen. Een opwindende ontwikkeling in de wereld van LED strips is de opkomst van 48 volt LED strips. In dit artikel zullen we de voordelen van 48 volt LED strips bespreken en de beschikbare kleurtemperaturen, zoals 2700 Kelvin, 3000 Kelvin, 4000 Kelvin, RGBWW en RGBCCT, onder de loep nemen.

      Onze 48 volt LED strips zijn aan te sturen met 48 volt LED controllers en 48 volt LED drivers.

      Voordelen van 48 Volt LED Strips

      48 volt LED strips bieden verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele 12 en 24 volt LED strips:

      1. Efficiëntie

      48 volt LED strips hebben een betere efficiëntie dan hun 12 en 24 volt tegenhangers. Dit betekent dat ze meer licht kunnen produceren over een langere lengte met gelijk of minder stroomverbruik. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een langere levensduur van de LED's. Ook bespaar je aanzienelijke op de installatietijd door het gebruik van minder bekabeling en LED drivers.

      2. Gelijkmatige lichtverdeling

      Dankzij de hogere spanning van 48 volt kunnen LED strips gelijkmatiger licht produceren over een langere lengte tot wel 30 meter. Dit resulteert in geen donkere plekken en schaduwen, wat ideaal is voor toepassingen waar uniforme egale LED verlichting essentieel is.

      3. Minder spanningsval

      48 volt LED strips hebben minder last van spanningsval over lange afstanden, wat betekent dat ze hun helderheid beter behouden, zelfs als ze over lange lengtes worden geïnstalleerd.

      4. Veiligheid

      Hoewel 48 volt een hogere spanning is dan 12 of 24 volt, wordt het nog steeds als veilig beschouwd voor gebruik in residentiële en commerciële toepassingen. *Het verminderde stroomverbruik betekent ook minder warmteproductie, wat de algemene veiligheid verbetert.

      5. 48 volt LED strips in LED profielen

      Omdat je lange lengtes kunt realiseren met onze 48 volt LED strips kun je langere lichtlijnen maken in combinatie met onze LED profielen.

      Beschikbare kleurtemperaturen

      48 volt LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, zodat u de juiste sfeer kunt creëren voor uw specifieke behoeften:

      1. 2700 Kelvin

      Deze warme kleurtemperatuur van 2700 Kelvin geeft een gezellig, zacht wit licht dat vaak wordt gebruikt in woonruimtes, slaapkamers en restaurants. Het creëert een uitnodigende en ontspannende sfeer.

      2. 3000 Kelvin

      Met 3000 Kelvin krijgt u een iets helderder, warm wit licht. Dit is ideaal voor algemene verlichting in keukens, badkamers en kantoorruimtes.

      3. 4000 Kelvin

      De 4000 Kelvin kleurtemperatuur produceert een koeler, neutraler wit licht. Dit is geschikt voor toepassingen waar heldere verlichting en een zakelijke uitstraling gewenst zijn, zoals in kantoren en werkplaatsen.

      4. RGBWW (Rood, Groen, Blauw, Warm Wit)

      RGBWW LED strips bieden de mogelijkheid om verschillende kleuren en warm wit licht te combineren. Hiermee kunt u dynamische en sfeervolle verlichtingseffecten creëren, perfect voor entertainmentruimtes en feestelijke evenementen.

      5. RGBCCT (Rood, Groen, Blauw, Veranderlijke Witte Kleurtemperatuur)

      RGBCCT LED strips zijn bijzonder uniek omdat ze niet alleen kleuren kunnen weergeven, maar ook de witte kleurtemperatuur kunnen aanpassen. Hiermee kunt u zowel de sfeer als de functionaliteit van de verlichting aanpassen aan uw behoeften.

      Kortom, professionele 48 volt LED strips zijn een opwindende keuze voor iedereen die op zoek is naar efficiënte, gelijkmatige en veelzijdige verlichtingsopties. Of u nu de voorkeur geeft aan de warme gloed van 2700 Kelvin of de veelzijdigheid van RGBCCT, er is een 48 volt LED strip voor elke toepassing. Met hun voordelen op het gebied van efficiëntie en lichtverdeling, bieden ze een geweldige oplossing voor een breed scala van verlichtingsbehoeften.

      Bekijk hier onze LED projecten waarbij 48 volt LED strips veelvuldig zijn geleverd. 

      Direct advies nodig? Neem contact op met het team van LEDdistrict.nl of kom langs.

      Alle informatie over onze Led producten

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »